D66: Zorg in Zoetermeer

Foto: D66 Zoetermeer

D66 Zoetermeer organiseert op dinsdagavond 7 februari 2023 een themabijeenkomst over de ontwikkelingen in de zorg in onze stad. Inwoners en zorgprofessionals zijn van harte welkom om mee te praten over deze ontwikkelingen.

Er verandert veel in de zorg in de komende jaren, ook in Zoetermeer. De behoefte aan zorg en het aanbod in de zorg veranderen. Het aantal ouderen in Zoetermeer groeit en ouderen worden steeds ouder. Steeds meer mensen, vooral ook jongeren, doen een beroep op GGZ-hulp. De kosten van de zorg stijgen en er is een tekort aan personeel.

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en er komen steeds meer mogelijkheden om de zorg op individuele behoeften toe te snijden. De te verwachten veranderingen in de samenleving vragen om een andere organisatie van de zorg. De uitdaging is om met al deze ontwikkelingen de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Preventie zal daarbij steeds meer aandacht krijgen.

D66 Tweede Kamerlid Wieke Paulusma praat ons bij over de ontwikkelingen op landelijk niveau. Jeroen van den Oever, informeert ons, namens “Zoetermeer 2025” over de ambities van de zorgaanbieders voor een gezonde regio Zoetermeer. Harry van der Hoeven, directeur van Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) vertelt ons over de ontwikkelingen in de eerstelijnszorg in onze stad.

Deelnemers aan de themabijeenkomst krijgen veel informatie over de ontwikkelingen in de zorg, maar ook de gelegenheid om hun eigen visie, vragen en zorgen in te brengen. Het gaat tenslotte om goede en passende zorg voor alle inwoners van Zoetermeer.

De themabijeenkomst is op 7 februari 2023 in De Kapelaan, Nicolaasplein 2 in Zoetermeer. Aanvang 19.30 uur afsluiting rond 21.00 uur. Aansluitend kunt u genieten van een hapje en drankje. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan via www.d66zoetermeer.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen