GroenLinks maakt zich zorgen om conservatief college

Jordy Boerboom (GroenLinks Zoetermeer)
Jordy Boerboom (GroenLinks Zoetermeer)
Foto: GroenLinks Zoetermeer

GroenLinks Zoetermeer heeft een slecht gevoel overgehouden aan het formatieproces. GroenLinks is als derde partij van de stad genegeerd en stelt dat de coalitie in deze vorm geen recht doet aan de verkiezingsuitslag.

Fractievoorzitter Jordy Boerboom maakt zich bovenal zorgen om de meest kwetsbare mensen uit Zoetermeer, die conservatief economisch beleid als eerste zullen voelen. Maandagavond besprak de gemeenteraad het formatieproces van de afgelopen weken. Wat GroenLinks betreft stonden bij die formatie niet de problemen van de stad centraal, maar het partijbelang.

Fractievoorzitter Jordy Boerboom: ’’GroenLinks is als derde partij niet als serieuze partner gezien. Er is geen ruimte geweest om inhoudelijk met elkaar te spreken over de uitdagingen waar Zoetermeer voor staat. De stad krijgt een coalitie die geen recht doet aan de verkiezingsuitslag. Die geen bruggen bouwt, maar de verhoudingen tussen oppositie en coalitie al op scherp stelt voor zij begonnen is. Ik maak me zorgen om een conservatief programma, waarbij kwetsbare inwoners de rekening gepresenteerd krijgen.’’

Vanuit de oppositie zal GroenLinks zich, samen met andere sociaal progressieve partijen, inzetten voor de stad. Voor betaalbare woningen, voldoende groen en de natuur. Ook wil de fractie dat de jeugdzorg toegankelijk blijft voor ieder kind die dat nodig heeft. Daarnaast zal de partij strijden tegen klimaatverandering en voor het verduurzamen van de stad.

’’We hebben veel vertrouwen in onze inwoners en organisaties om conservatief beleid te compenseren. Samen met hen zal GroenLinks optrekken en zorgen dat het college niet om groen en sociaal beleid heen kan.’’

Reacties

Cookieinstellingen