GroenLinks Zoetermeer schuift Jordy Boerboom (32) naar voren als wethouderskandidaat

Foto: GroenLinks Zoetermeer

Jordy Boerboom, nu fractievoorzitter, zal namens GroenLinks Zoetermeer als wethouder deelnemen in de volgende coalitie. Dat hebben fractie en bestuur van GroenLinks Zoetermeer besloten nadat Jakobien Groeneveld (46) zich heeft teruggetrokken als kandidaat-wethouder. Groeneveld was de afgelopen vier jaar de eerste wethouder voor GroenLinks in Zoetermeer, sinds de oprichting. Zij heeft laten weten meer tijd te willen voor haar dochter en privéleven.

“Het was een ongelooflijk moeilijke keuze waar ik zeker een paar nachten over wakker heb gelegen. Maar als single moeder was het de afgelopen vier jaar een ingewikkelde puzzel om het elke week voor elkaar te krijgen. Soms moest ik wel meer dan 60 uur per week werken én er voor mijn kind zijn. Mijn omgeving heeft me gelukkig altijd goed geholpen, maar het was af en toe behoorlijk zwaar. Dat heb ik met liefde gedaan voor de stad en mijn partij, maar nu is het tijd voor mijn dochter en mijzelf.”

Jordy Boerboom zal, als GroenLinks gaat deelnemen aan de nieuwe coalitie, de nieuwe wethouderskandidaat zijn. Boerboom: “Voor mij voelt het dubbel. Aan de ene kant voel ik me ongelooflijk vereerd om gekozen te zijn door mijn partij als wethouderskandidaat. Ik heb er ook heel erg veel zin in om me op die manier voor Zoetermeer in te zetten. Aan de andere kant nemen wij afscheid van een geliefde wethouder, collega en vriendin. Ik ga er alles aan doen om onze sociale en groene idealen blijvend op de kaart te zetten. Zoetermeer heeft dat nodig de komende jaren.”

Reacties

Cookieinstellingen