Jordy Boerboom lijsttrekker GroenLinks Zoetermeer

Foto: GroenLinks Zoetermeer

Geheel passend bij de tijd hebben de leden van GroenLinks Zoetermeer digitaal hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gekozen. Jordy Boerboom is daarbij verkozen tot lijsttrekker. De lijst bestaat uit een mix van ervaren krachten en nieuwe talentvolle gezichten.

Lijsttrekker Jordy Boerboom is een geboren Zoetermeerder en is na acht jaar in de gemeenteraad geen onbekende. ‘Ik ben vereerd dat de leden mij wederom tot lijsttrekker hebben verkozen. Ik kijk er naar uit om samen met een fantastische lijst aan kandidaten, inwoners en organisaties verder te bouwen aan een groen, duurzaam en sociaal Zoetermeer voor iedereen.

De lijst bevat verder een diverse mix aan kandidaten. Met Walter van Steenis op plek twee komt er nog een ervaren raadslid terug. De afgelopen periode heeft hij zich hard gemaakt voor een sociale energietransitie en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Op plek drie is Jennifer van Werkhoven, nu commissielid, terug te vinden. Met haar achtergrond als financieel adviseur wil zij zich inspannen om inwoners met schulden te ondersteunen. De top vier wordt afgesloten met de eerste echte nieuwkomer: Faisal Aiobi. Als universitair docent aan de Universiteit Leiden neemt hij veel kennis met zich mee.

Op hun beurt worden zij gevolgd door een reeks nieuwe gezichten, ervaren en talentvol, bomvol ideeën om Zoetermeer nog mooier te maken: Pauline Mulholland, Jurgen van der Hel, Kitty Scholtens, Armin Bauer, Joram Vermond en Dominique Sandberg. Huidig wethouder Jakobien Groeneveld is op de lijst terug te vinden als lijstduwer. Zij heeft de ambitie om voor een tweede termijn als wethouder te gaan.

Verkiezingsprogramma

Tijdens de digitale ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld met de titel ‘Met elkaar Zoetermeer veranderen, naar een groene, eerlijke en duurzame stad’. ‘Het programma is tot stand gekomen na veel overleg met inwoners en (maatschappelijke) organisaties. Het bevat maatregelen om de wooncrisis, klimaatcrisis en crisis in de (jeugd)zorg serieus aan te pakken.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen