PvdA wil tegemoetkoming energiekosten voor ZoetermeerPashouders

Foto: PvdA Zoetermeer

Alle gezinnen met een ZoetermeerPas moeten een energievoucher krijgen van 50 euro. Dat voorstel doet de PvdA tijdens de begrotingsbehandeling op 1 november.

In Zoetermeer groeit 1 op de 7 kinderen in armoede op. In die gezinnen wordt met angst en beven uitgekeken naar een strenge winter vanwege de stijgende gas en electriciteitsprijzen. De compensatie die de rijksoverheid biedt aan alle Nederlanders kan in de ogen van de PvdA Zoetermeer mogelijk niet voorkomen dat arme gezinnen alsnog hun energierekening niet meer (volledig) kunnen betalen.

“De PvdA wil voorkomen dat gezinnen die het toch al financieel moeilijk hebben, letterlijk in de kou zitten komende winter,” aldus Sicco Louw, commissielid van de PvdA in Zoetermeer. “De opbrengsten van de verkoop van energiebedrijf Eneco kunnen onder meer besteed worden voor het herstellen van bestaanszekerheid, het bevorderen van positieve gezondheid, en het verbeteren van kansengelijkheid van Zoetermeerders. De PvdA gunt iedereen een warme winter,” aldus Louw. “Daarnaast pleiten wij ook voor een lange-termijnaanpak om zogenoemde ‘energie-armoede’ tegen te gaan, want dat hebben we nog niet in Zoetermeer. Een aanpak waarbij we alles in samenhang bekijken, niet alleen vanuit duurzaamheid en wonen maar ook vanuit armoede en schuldhulpverlening.”

De PvdA vraagt via een motie het stadsbestuur een voucher van 50 euro te verschaffen aan alle huishoudens met een ZoetermeerPas. Deze gezinnen leven van een inkomen van maximaal 120% van het bijstandsniveau (*). De voucher kan bij een energiebedrijf worden ingediend om daarmee een deel van de energielasten te vergoeden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen