CDA Zoetermeer: zorgen over undercoveracties gemeente

David Weekenstroo (CDA Zoetermeer)
Foto: CDA Zoetermeer

De Zoetermeerse CDA fractie heeft grote zorgen over de undercoveractie van de gemeente. Volgens het NRC Handelsblad huurde de gemeente een extern bedrijf in om inlichtingen te verzamelen over bepaalde Zoetermeerse organisaties.

CDA-raadsleden Van Oudheusden en Weekenstroo willen opheldering van het college en stelden schriftelijke vragen. De raadsleden vinden dat de gemeente zich aan de wet moet houden en daar lijkt hier geen sprake van.

“We willen weten welke organisaties het betreft en hoe lang dit al speelt,” laat Van Oudheusden weten. “Zij moeten zo spoedig mogelijk geïnformeerd worden en als het als het bedrijf dat de gemeente inhuurde nog steeds actief is voor de gemeente moet dit direct stoppen tot de gemeenteraad zich hierover heeft uitgelaten.”

Vertrouwelijk

“De gemeenteraad had minimaal van deze handelingswijze op de hoogte moeten worden gesteld,“ vult Weekenstroo aan. “Het college heeft genoeg kansen gehad om de raad al dan niet vertrouwelijk hierover te informeren. Dat is niet gebeurd.”

Rapporten

De bevindingen van het externe bedrijf belandden in een geheim rapport. Beide raadsleden zijn erg benieuwd welke de invloed het rapport hebben gehad op acties van de gemeente en andere instanties waar de resultaten mee zouden kunnen zijn gedeeld, zoals de NCTV, AIVD en de politie.

Tot slot wordt er aan het college gevraagd hoe ze het vertrouwen met de betreffende organisaties willen herstellen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen