GroenLinks pleit voor plantaardige opties bij catering en evenementen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Wanneer er bij catering ook opties zijn voor plantaardig, wordt dit vaker gekozen. Ook mensen die vlees eten kiezen dan vaker voor plantaardig.

GroenLinks Zoetermeer wil dat de gemeentelijke catering minimaal 33% veganistisch en minimaal 33% vegetarisch is. ‘Nu liggen er vaak voor de helft broodjes met vlees of vis en voor de helft broodjes met kaas. Voor mensen die (meer) plantaardig willen eten, is er nauwelijks iets te vinden.’ aldus raadslid Claire Hostmann.

‘Hoe minder dierlijke producten, hoe beter. Want 18% van alle uitstoot komt door de vee-industrie. Meer plantaardig eten is dus goed voor het klimaat. En natuurlijk is het ook beter voor de dieren’. GroenLinks ziet het liefst dat ook Zoetermeerse bedrijven, instellingen en evenementen meer plantaardige en vegetarische opties bieden. De gemeente Zoetermeer zou dit moeten stimuleren. Ook vraagt GroenLinks de gemeente om zo veel mogelijk biologisch en lokaal in te kopen. ‘Lokaal inkopen bespaart CO2-uitstoot van vervoer en is goed voor de lokale economie. En door te kiezen voor biologisch, beloon je de boeren die zich inzetten voor het milieu en dierenwelzijn’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen