Zoetermeer Vooruit: Toegankelijke Picknicktafel

Yvonne Bink-Winterkamp
Yvonne Bink-Winterkamp
Foto: Redactie Zoetermeer

Het afgelopen jaar hebben steeds meer inwoners, en bezoekers van buiten, de parken en de recreatiegebieden (her)ontdekt in Zoetermeer. Veel gezinnen trokken erop uit met een picknickmand en namen plaats aan de vele picknicktafels. Helaas, als je in een rolstoel zit, zit je aan een picknicktafel altijd op afstand.

Zoetermeer is een stad met de ambitie en wil een inclusieve stad zijn, naast het feit dat een goede toegankelijkheid van belang is voor haar inwoners, wil Zoetermeer ook uitvoering geven aan het VN-verdrag. Daarom zet Zoetermeer Vooruit zich in om elke picknicktafel die vervangen moet worden, rolstoeltoegankelijk te maken. Er zijn tal van alternatieve ontwerpen, zodat rolstoelgebruikers ook kunnen aanschuiven aan picknicktafels in onze parken en stadsboerderijen.

Zoetermeer Vooruit zal maandagavond tijdens het voorjaarsdebat een motie indienen, om bij iedere te plaatsen picknicktafel als criterium te hanteren dat deze toegankelijk en bruikbaar moet zijn voor rolstoelgebonden bezoekers. Zodat onze rolstoelgebonden medemens mee kan doen en aan kan schuiven in onze parken en stadsboerderijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen