CDA Zoetermeer: vraag ‘beweegsubsidie’ aan bij provincie

David Weekenstroo (CDA Zoetermeer)
Foto: CDA Zoetermeer

De provincie Zuid-Holland heeft in totaal 2 miljoen subsidie klaarliggen voor initiatieven op het gebied van sport en (water)recreatie. Ook beheerders van groen- en natuurgebieden kunnen er aanspraak op maken.

De provincie en het CDA Zoetermeer roepen iedereen op om aanspraak te maken op de subsidie. Dat kan nog tot 7 juni 2021.

“Het CDA Zoetermeer vindt sport en recreatie enorm belangrijk. Wij zijn nu eenmaal de partij voor alle sportverenigingen en vrijwilligers”, aldus CDA Raadslid David Weekenstroo. “Zeker tijdens de coronacrisis is het van belang dat mensen de mogelijkheid hebben om in beweging te blijven. “Door de coronacrisis kunnen veel inwoners niet meer in verenigingsverband sporten dat is enorm jammer,” aldus Weekenstroo.” Juist laagdrempelig sportaanbod is van belang, zodat mensen in beweging blijven. Deze subsidiepot van de provincie kan helpen dat aanbod op peil te houden.”

Buitenkansje

De provincie Zuid-Holland heeft in totaal € 2 miljoen beschikbaar voor “fysieke maatregelen om de buitenruimte beweegvriendelijker te maken, aantrekkelijker om te recreëren en ervoor te zorgen dat extra beheermaatregelen kunnen worden genomen om de kwaliteit van onze groen- en natuurgebieden op peil te houden”. “Dat is een buitenkansje voor alle Zoetermeerse verenigingen. Ze kunnen het geld goed gebruiken.”

Voor wie

De subsidie kan zowel door de gemeente als verenigingen aangevraagd worden. Op website van de provincie Zuid-Holland kan via een formulier de subsidie relatief eenvoudig aangevraagd worden. De spelregels zijn ook via de website van de provincie te raadplegen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden