GroenLinks: Een veilig Zoetermeer, voor iedereen

Foto: GroenLinks

Het veiligheidsbeleid in Zoetermeer wordt vernieuwd. De fractie van GroenLinks is blij met de aandacht voor preventie en de leefbaarheid van de wijken. Volgens de partij is het cruciaal om in gesprek te blijven met inwoners en betrokken organisaties. Verder wil GroenLinks meer aandacht voor huiselijk geweld.

Om jongerenoverlast in de stad te voorkomen is het belangrijk om in gesprek met elkaar te blijven. ’Waar jongeren over de schreef gaan, is het belangrijk om ze aan te spreken en waar nodig te corrigeren, maar zij zijn ook onderdeel van de oplossing. Luister daarom naar wat zij te zeggen hebben’, stelt commissielid Paul Frigge.

Actie tegen huiselijk geweld

GroenLinks wil graag meer aandacht voor het fysieke en emotionele geweld dat zich afspeelt achter de voordeur. In het aangepaste veiligheidsbeleid komt dit te weinig terug. Huiselijk geweld is vaak onzichtbaar, maar heeft een zeer grote impact. De fractie vraagt het college daarom om meer actie.

Armoede en criminaliteit

Armoede en een gebrekkige leefomgeving zijn van grote invloed op een veilige stad. Dit wordt volgens GroenLinks nog te weinig belicht in het huidige veiligheidsbeleid. Terwijl de gevolgen van armoede een grote rol spelen bij het ontstaan van overlastgevend gedrag en criminaliteit. Eén op de zeven kinderen in Zoetermeer leeft in armoede. GroenLinks blijft zich daarom sterk maken voor een eerlijke verdeling van onze welvaart.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden