GroenLinks wil mening van alle inwoners horen

Jordy Boerboom (GroenLinks)
Foto: Redactie Zoetermeer

Bijna 5500 inwoners hebben een verzoek ingediend voor een referendum over het afvalbeleid.

Voor GroenLinks is duidelijk dat er nu een referendum moet komen waarbij alle 97519 stemgerechtigde inwoners hun mening kunnen geven. GroenLinks heeft een voorkeur voor een referendum in het najaar. Een duurzaam, sociaal en toekomstbestendig afvalbeleid is namelijk snel nodig.

Al bij aanvang van de wijzigingen in het afvalbeleid wist GroenLinks dat er veel discussie in de stad zou ontstaan. Inmiddels is duidelijk dat bijna 5500 mensen getekend hebben voor een referendum over het nieuwe beleid. GroenLinks complimenteert de indieners hier graag mee. Voor GroenLinks is er maar één conclusie mogelijk: er moet nu een referendum komen waarbij alle stemgerechtigde inwoners hun mening kunnen geven.

Wat GroenLinks betreft vindt het referendum in het najaar plaats. ’Uitstel verhoogt de kosten voor inwoners en draagt niet bij aan de vermindering van het enorme afvalprobleem. Op dit moment produceert Zoetermeer 217 kg restafval per persoon, per jaar en daarmee zit de stad bij de 10% slechtst scorende gemeentes’, vertelt fractievoorzitter Jordy Boerboom.

GroenLinks wil dat het college vol inzet op communicatie. Het succes van het referendum valt of staat namelijk met een goede vraag en heldere communicatie. Duidelijk moet zijn wat het nieuwe beleid is, waarom ervoor gekozen is en wat het betekent voor inwoners en de stad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden