D66 wil groen behouden

Willem Bos (D66)
Foto: D66 Zoetermeer

D66 Zoetermeer maakt zich sterk voor het groen bij bestemmingsplan Dwarstocht. Vorig jaar is een prachtig nieuwbouwplan gemaakt “Happy Holiday” met woningen in een groene omgeving.

Helaas gaat dit plan ten koste van deel van het bestaande groen om plaats te maken voor een ontsluitingsweg en dijkwoningen. “Wij willen graag zien dat de nieuwe bewoners en de huidige omwonenden beiden een “Happy Holiday” krijgen,” legt D66 Commissielid Willem Bos uit, “daartoe hebben wij een motie “Aan beide woonzijden Happy-gevoel” gemaakt.” De motie die samen met Zó! Zoetermeer opgesteld is, wordt maandag in de gemeenteraad besproken.

Happy Holiday

Het woonproject Happy Holiday wordt ontwikkeld in Dwarstocht langs de Oostweg in Oosterheem. Vroeger was daar een pallethandel. Dit woonplan voegt iets nieuws toe aan Zoetermeer. “Het Dorpse en groene wonen wordt door iedereen gewaardeerd, en is echt een verrijking van de stad”, bevestigt Willem Bos, “ook de omwonenden vinden dat. Maar zij zijn niet zo blij dat de groenstrook daardoor gedeeltelijk verdwijnt.”

Behoud van het groen is gebonden aan beperkingen door een waterleiding van Dunea en een beschermingszone van het Hoogheemraadschap. Willem Bos weet: ”Het is een uitdaging voor de gemeente, wij hebben er zelf ook goed naar gekeken, maar met creativiteit moet het lukken om extra groen terug te brengen.“ D66 en Zó! Zoetermeer gaan ervan uit dat er een mooi beplantingsplan komt waarbij bewoners betrokken worden, zodat aan beide zijden van de watergang het “vakantiegevoel” behouden blijft.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden