SP: Huurders Vestia voeren actie

Foto: SP

Huurders van Vestia voerden vrijdag actie bij het hoofdkantoor van Vestia in Rotterdam. Zij haalden bijna duizend handtekeningen op voor een petitie die Vestia oproept om de huren te bevriezen, het achterstallig onderhoud van de huizen aan te pakken en voor meer zeggenschap voor huurders. Zij zullen, samen met de SP, de petitie aanbieden en de Raad van bestuur vragen om de eisen van de petitie te onderschrijven op een groot petitie-bord. Uiteraard wordt de actie coronaproof en volgens de coronaregels georganiseerd.

Al jarenlang zijn huurders van Vestia de dupe van een derivatenschandaal veroorzaakt door de top van de corporatie. SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: ‘Met andere woorden: Er is gegokt met het geld van huurders. De problemen bij deze megacorporatie zijn nog steeds niet opgelost. Er is opnieuw financiële steun nodig van andere corporaties, en dus dreigen de huurders weer de rekening van de problemen te moeten betalen. Wij gaan daarom niet akkoord met het huidige ‘reddingsplan’ voor Vestia. Vestia zelf moet niet gered worden, maar huurders moeten wel worden gered van Vestia. Het is tijd voor eerlijke volkshuisvesting.’

De eisen van de petitie:

1. Een huurbevriezing voor alle Vestia Huurders

0% is genoeg. De verhouding tussen prijs en kwaliteit van de woningen is al tijden zoek. Vestia huurders hebben al jaren te maken met bizarre huurprijsstijgingen. Daar moet nu een einde aan komen.

2. Dat al het achterstallig onderhoud wordt ingepland en uitgevoerd

Veel Vestia huurders hebben te maken met ernstig achterstallig onderhoud, schimmel, tocht en vochtschade. Deze problemen moeten met spoed worden opgelost. Iedereen verdient een goed en gezond huis.

3. Meer zeggenschap voor huurders

Huurders betalen zich blauw, maar hebben te weinig te zeggen. Wij willen dat huurders inspraak krijgen op het gebied van onderhoud, verduurzaming, renovaties en huurverhogingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden