Digitale Hulp voor senioren

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

De Bibliotheek Forum Zoetermeer organiseert samen met de Rabobank en Seniorweb het Digitaal Hulp Moment. Vrijwilligers helpen u kosteloos weer op weg met uw tablet, telefoon of computer wanneer één van deze apparaten niet goed werkt of een storing heeft.

Dit hulp moment is volledig digitaal, en dus veilig op afstand. Een vrijwilliger krijgt toegang tot uw scherm en kijkt op die manier mee. U kunt een afspraak maken voor een Digitaal Hulp Moment.

Iedereen heeft sociale contacten nodig. Helaas zijn deze sociale contacten door de coronapandemie minimaal. Mensen zitten thuis en snakken naar contacten met anderen en naar ontspanning. Een alternatief hiervoor zijn de digitale middelen zoals een telefoon, tablet of computer. Helaas kunnen deze apparaten ook storingen geven. Vrijwilligers van het Digitaal Hulp Moment helpen u met het oplossen van deze storingen. Dit kan nu namelijk tijdens het Digitaal Hulp Moment volledig online. Uit een evaluatie blijkt dat mensen ervan uitgaan dat het Digitaal Hulp Moment alleen kan tijdens de spreekuren in de bibliotheek of tijdens een bezoek aan huis. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor.

Digitaal Hulp Moment volledig online en op afstand

Wanneer u in contact treedt met het Digitaal Hulp Moment of rechtstreeks met Seniorweb Zoetermeer, wordt u teruggebeld door een van de vrijwilligers. Met een eenvoudige handeling kan de vrijwilliger zien, wat u ziet op uw scherm. Met duidelijke aanwijzingen van de vrijwilliger kunt u zelf het probleem verhelpen. Deze manier is handig, veilig en ook leerzaam voor uzelf. We begrijpen dat mensen huiverig voor deze dienstverlening kunnen zijn, toch is dit ongegrond. Een vrijwilliger kan alleen zien wat u op dat moment aan het doen bent en kan geen andere documenten op uw apparaat zien. Ook zal de vrijwilliger niets zelf aanklikken of openen. De vrijwilliger geeft u enkel aanwijzingen wat u moet doen om de storing te verhelpen.

Afspraak maken

Wilt u gebruik maken van deze gratis dienst? Elke werkdag tussen 11.00 -16.00 uur kunt u telefonisch via 06-44546365 of via de mail [email protected] het Digitaal Hulp Moment bereiken om een afspraak in te plannen. Wanneer de bibliotheek weer volledig geopend is, kunt u het Digitaal Hulp Moment weer elke donderdagmiddag in het Forum en elke vrijdagmiddag van 13.30 -16.00 uur in de wijkvestiging van de bibliotheek in Rokkeveen bezoeken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden