Impact toeslagenaffaire in Zoetermeer

David Weekenstroo
David Weekenstroo
Foto: CDA Zoetermeer

Er is een principeakkoord tussen de VNG en de belastingdienst over de hulp die gemeenten ouders kunnen geven die ernstig in de problemen zijn gekomen als de gevolg van de toeslagenaffaire.

Raadslid Weekenstroo geeft aan “de toeslagenaffaire heeft een enorme impact gehad voor de inwoners die geraakt zijn, ik hoop dat de gemeente haar rol pakt en de ondersteuning biedt die de getroffen inwoners nodig hebben.”

Graag wil het raadslid van de gemeente weten om hoeveel inwoners het gaat, wat de afspraken zijn met het Rijk en wat de gemeente concreet gaat doen. “Hulp bieden, er zijn voor de inwoners, helemaal voor het onrecht dat deze mensen is aangedaan. Het is nu duidelijk geworden dat we als gemeenten ook een rol krijgen laten we die dan ook alsjeblieft oppakken. Een paar weken terug vroegen we al naar de mogelijkheden om bij een foutje niet als fraudeur aangemerkt te worden door de gemeente. De toeslagenaffaire laat zien wat voor gevolgen een dergelijk stempel kan hebben voor een inwoner” zo laat Weekenstroo weten.

Hij hoopt op een snelle beantwoording van het college zodat de inwoners weten waar ze aan toe zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen