PVV Zoetermeer: Onacceptabele plannen voor afvalbeleid

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

PVV Zoetermeer is ernstig geschrokken van de plannen die het college heeft voor het afvalbeleid.

Zo is het college van plan om de inzamelfrequentie van restafval-containers, beter bekend als de grijze bak, van twee keer in de 4 weken te verlagen naar slechts één keer in de 4 weken, wil het college stoppen met de gratis inzameling van grofvuil, én wil het college stoppen met het gratis ophalen van grofvuil van kringlooporganisaties.

Dit alles in het kader van méér afvalscheiding, terwijl een groeiend aantal gemeenten stopt met gescheiden afvalinzameling. Dit omdat het volgens afvalverwerkers onder aan de streep efficiënter kan zijn om afval niet te scheiden. Zo is ook Rotterdam al gestopt met afvalscheiding.

PVV Fractievoorzitter Mooiman: “Onze fractie maakt zich grote zorgen over de verstrekkende nadelige consequenties die de plannen van het college hebben voor onze stad en inwoners. Wij vrezen uitpuilende afvalbakken en nog verdere vervuiling dan nu al het geval is. Het is onacceptabel dat het college de grijze bakken nog maar eens per maand wil legen.”

“Tegelijkertijd geeft het college aan dat een vierwekelijkse inzamelfrequentie voor veel huishoudens waarschijnlijk niet genoeg is. Zij moeten van het college dan maar een extra lediging of extra container betalen. Lastenverhoging dus, en voor de PVV onacceptabel.”, aldus Mooiman.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden