Zó! Zoetermeer wil meer haast met beschikbaarheid AED’s

Foto: Zó! Zoetermeer

Op 12 juni 2019 stelde Zó! Zoetermeer u officiële vragen over de toegankelijkheid van de AED’s in Zoetermeer en in het bijzonder over de AED in Meerzicht. Hierop kreeg de fractie antwoord van het college.

Zó! Zoetermeer citeert het college meerdere malen:

  • “Het college verplaatst de AED om de bereikbaarheid te verbeteren. Dit kost een paar weken. Alle direct betrokkenen zullen hierover worden geïnformeerd.”
  • “Het college laat alle openbare AED’s controleren. Waar nodig zal de locatie van AED’s uit het eigen netwerk verbeterd worden. Voor de overige openbare AED-kasten in bezit van particulieren of bedrijven, wordt per locatie bekeken of advies nodig is.”
  • “Het is het uitgangspunt van het college dat alle AED’s in geval van nood goed bereikbaar zijn. Met de controle van de gemeentelijke AED’s is het de bedoeling dat de situatie zoals op de foto niet meer voorkomt. Naar aanleiding van dit incident zal het college niet besluiten op alle locaties van openbare AED’s bordjes op te hangen. Wanneer dit op specifieke locaties een structureel probleem blijkt te zijn, zal het college dit heroverwegen.”

De fractie van Zó! Zoetermeer stelt vervolgens dat er tot hun grote teleurstelling en ondanks de positieve antwoorden er in Meerzicht nog steeds niets is veranderd. De nieuwe vragen die Zó! Zoetermeer aan het college van Burgemeester & Wethouders stelt stellen dit aan de orde.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden