PVV verbaast over uitspraken waarnemend burgemeester

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De PVV heeft met verbazing kennis genomen van uitspraken namens het college die waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker recent heeft gedaan over de politiesterkte in Zoetermeer.

De PVV is trots op onze politie en wil meer agenten. Onze politie zorgt ervoor dat Zoetermeer veilig en leefbaar blijft, zowel in onze winkelgebieden, in de wijken, en daarbuiten. Een stad waar iedereen zich veilig kan voelen is van cruciaal belang en legt de basis voor het leefgenot van onze inwoners.

Toch zijn er al jaren zorgen over de capaciteit bij de politie in onze regio en in het bijzonder in Zoetermeer. Oud burgemeester Aptroot heeft gedurende de huidige raadsperiode vaak aangegeven dat er structureel onderbezetting is bij onze politie. Hij sprak verschillende malen over een bezetting van ongeveer 80% van waar wij als stad recht op hebben, en dat noodgedwongen van de overwerkpot gebruik moet worden gemaakt om de tekorten bij de reguliere werkzaamheden van de politie aan te vullen. Dit terwijl verschillende soorten criminaliteit, en met namen zogeheten ‘’High Impact Crimes’’ toenemen.

De PVV heeft met grote verbazing kennis genomen van uitspraken die waarnemend burgemeester Pieter Jan Lokker tijdens de Raadsvergadering van 2 juni jl. heeft gedaan. Hij gaf namens het college aan dat de politiesterkte momenteel op orde is, terwijl er jarenlang, en ook recent, gesteld is dat dit niet het geval is en dat het nog jaren zou gaan duren voordat de politie op sterkte zou zijn. In onze vragen confronteren wij het college dan ook met eerdere uitspraken namens het college die burgemeester Aptroot heeft gedaan, versus de uitspraken namens het college die waarnemend burgemeester Lokker heeft gedaan.

De PVV stelt dat Zoetermeer als stad voor uitdagingen die we serieus dienen op te pakken, ook op het gebied van veiligheid. Het is daarbij van groot belang dat Zoetermeer bij het Rijk een stevige lobby blijft voeren voor méér agenten. De PVV wil graag duidelijkheid over de status en capaciteit van de regionale politie en ook specifiek duidelijkheid over de Zoetermeerse politie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden