Zoetermeer Vooruit: Tiny Houses, groot wonen in het klein

Foto: Zoetermeer Vooruit

Steeds meer steden verwelkomen Tiny houses in hun stad. In Zoetermeer zijn nog geen Tiny houses, maar als het aan Zoetermeer Vooruit ligt zal dit snel veranderen. Tiny houses zullen niet de woningnood oplossen: het wonen in een Tiny houses is voor mensen die een duurzaam leven en wonen ambiëren.

Voor Zoetermeer Vooruit en Suzanne Verboon komt de gedachte al snel op het Westerpark. Het verenigingsgebouw ‘t Westpunt van de Stichting Vrienden Natuur- en Landschappentuin in het Westerpark is eind 2019 afgebrand. Heel pijnlijk want het gebouw was net opgeknapt. Mogelijk is het gebouw, evenals eerder het insectenhotel, in brand gestoken. Stel dat er een beheerder was geweest of een toezichthouder? Mogelijk was dit niet gebeurd als hier Tiny houses hadden gestaan die de verbinding zouden maken tussen de wijk en het verenigingsgebouw in het Westerpark. Volgens Yvonne Bink-Winterkamp, raadslid voor Zoetermeer Vooruit en Dré Geerdinck, ontwerper van Tiny houses, zijn er zeker mogelijkheden. Rondom het ’t Westpunt is voldoende grond om Tiny houses te realiseren.

Zoetermeer Vooruit zet zich al langer in om Tiny houses in Zoetermeer te krijgen. We hebben het dan over huisjes van 50 m2 die helemaal zelfvoorzienend zijn. En dat is goed te realiseren in het Westerpark. Wellicht is het mogelijk om een lint van Tiny houses neer te zetten. Die zouden een verbinding kunnen maken tussen de wijk Meerzicht, ’t Westpunt en het Westerpark.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden