Zó! Zoetermeer organiseert Cursus Gemeentepolitiek

Foto: Zó! Zoetermeer

Op de zaterdagochtenden 7, 14 en 21 maart 2020 organiseert Zó! Zoetermeer de Cursus Gemeentepolitiek. De eerste twee bijeenkomsten gaan over de gemeentepolitiek en de derde ochtend is vooral bedoeld voor mensen die interesse hebben om zelf politiek actief te worden. De cursus wordt georganiseerd door de fractie van Zó! Zoetermeer.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: ‘Als wij met Koffie & Zó! spreken met de bewoners blijkt nogal eens dat mensen niet goed weten waar de gemeente over gaat en wie nou eigenlijk precies de baas is in Zoetermeer. En hoe kun je als bewoner iets aankaarten? Dat gaan we de eerste twee ochtenden bespreken. Mensen kunnen tijdens de cursus ook zelf aangeven waar ze meer over willen weten. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar mensen die politiek actief willen worden, dus de derde ochtend gaan we in op het werk van commissieleden en raadsleden. Wat moet je daarvoor kunnen? En hoeveel tijd kost het?’

Wie mee wil doen met de cursus kan kiezen voor alleen de eerste twee dagen (kosten 10 euro totaal) of voor alle drie de dagen (kosten 15 euro totaal). Aanmelden vóór 1 maart via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden