Tegen klimaatverandering is meer nodig dan alleen een aardgasvrij Zoetermeer

Walter van Steenis (GroenLinks Zoetermeer)
Walter van Steenis (GroenLinks Zoetermeer)
Foto: GroenLinks Zoetermeer

De plannen van de gemeente op het gebied van duurzaamheid richten zich voornamelijk op het aardgasvrij maken van woningen. Maar het aardgasvrij maken van de stad is niet voldoende, zegt GroenLinks Zoetermeer in een persbericht.

Ook de industrie, de mobiliteit en ons consumptiegedrag: voedsel, kleding en andere producten die we aanschaffen, zijn van enorme invloed op de CO₂ uitstoot en dus de versnelling van klimaatverandering.

Duurzaamheid is een opdracht voor ons allemaal, maar GroenLinks verwacht daarin een voortrekkende rol van de gemeente Zoetermeer. Daarom vragen wij het college om bij ieder besluit dat zij nemen niet alleen te kijken naar wat iets kost, maar ook naar het concrete effect op de CO₂ uitstoot. Dat is belangrijk om onze planeet leefbaar te houden. De CO₂ uitstoot moet omlaag om de opwarming van de aarde tegen te gaan en te voorkomen dat de zeespiegel stijgt.

Walter van Steenis (GroenLinks Zoetermeer)

GroenLinks is tevreden met de voorsprong die Zoetermeer heeft in het aardgasvrij maken van woningen. Bewoners krijgen een energiezuinige en comfortabele woning tegen gelijkblijvende woonlasten. Het is belangrijk dat deze mensen tevreden zijn. Zo worden zij dé ambassadeurs voor de energietransitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen