PVV Zoetermeer ontkent invloed van de mens op klimaatverandering

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De factieleden Mooiman en Smitskam (PVV Zoetermeer) stellen vragen aan het college over het aardgasvrij maken van woningen in Zoetermeer.

Uit een artikel van de Telegraaf (“Zoetermeer wil snel aardgasvrij” (Telegraaf, 14-1-2020)) blijkt dat werkelijk alles uit de kast wordt getrokken door het College om al in 2040 aardgasloos te zijn i.p.v. in 2050. Energiesafari’s, energiecafés en zelfs een energieparty. Het kan zo gek niet bedacht worden.

Wethouder Paalvast liet in het betreffende artikel optekenen dat de ambitie is om bij het aardgasvrij maken van woningen tegelijk de kwaliteit van de woningen te verbeteren, zowel qua gezondheid als comfort en energiebesparing. De aanpak die in 2017 werd toegepast bij de wijk Palenstein zal worden uitgebreid met de wijken Meerzicht en Driemanspolder, goed voor in totaal 2.500 woningen. Dit terwijl de aanpak in Palestein juist gezondheidsklachten teweeg heeft gebracht. (“Huis dat volledig energie-neutraal moest worden veroorzaakt vooral veel hoofdpijn” (AD, 13-8-2019))

Ondanks dat Nederland slechts verantwoordelijk is voor 0,35% van de mondiale CO-2 uitstoot, trekt het college immens veel geld uit voor de (eigen) klimaatplannen. Dit voor een volstrekt zinloos beleid dat moet leiden naar een verwaarloosbare temperatuurdaling van slechts 0,00007 graden indien heel Nederland aan de klimaatplannen van het kabinet voldoet. Dan nog maar niet te spreken over de marginale Zoetermeerse bijdrage. Landen in Azië en Afrika trekken zich hier niets van aan. Zo is China van plan om nog eens 300 kolencentrales te bouwen die het equivalent van alle kolencentrales in de 28 landen van de Europese Unie tezamen zullen produceren. Ook in Afrika worden er honderden nieuwe kolencentrales gebouwd en zal de uitstoot toenemen.

Zelfs al zouden alle landen zich wél aan de klimaatplannen houden, dan nog zal de menselijke bijdrage aan klimaatverandering verwaarloosbaar zijn.

Ondertussen kost het beleid onze burgers enorm veel geld. Geld dat ook had kunnen gaan naar veiligheid, zorg, en toenemende koopkracht. Het is zelfs zo dat het college bezig is met grote jaarlijkse bezuinigingsoperaties op praktisch ieder ander terrein dan duurzaamheid, waardoor Zoetermeerders hard geraakt worden. De PVV maakt zich enorm zorgen over de catastrofale sociaaleconomische gevolgen die de plannen van het college voor onze inwoners hebben.

De PVV vindt dat er enorme gezondheidsproblemen in de wijk Palenstein hebben gespeeld bij het volledig energieneutraal maken van woningen en vindt dat het een gotspe is om bij het van het aardgas afhalen van woningen in onder andere deze wijk en te spreken over het verbeteren van gezondheid en comfort, alsmede te streven naar het behouden van een koppositie. De PVV is van mening dat het (op zijn zachtst gezegd) vreemd is om zaken waar eigenlijk iedereen wel positief over denkt, zoals meer groen, te koppelen aan zeer omstreden en op den duur maatschappij ontwrichtend klimaatbeleid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden