Zoetermeer Vooruit: Begrotingsdebat

Juliette Meurs (Zoetermeer Vooruit)
Juliette Meurs (Zoetermeer Vooruit)
Foto: Zoetermeer Vooruit

Tijdens de besprekingen van het Begrotingsdebat vorige week, hebben verschillende politieke partijen een aantal moties (32 in totaal) ingediend.

Zoetermeer Vooruit was nog wat sceptisch maar is blij verrast met de ruimte die het college lijkt te bieden om toch ook naar goede ideeën van anderen te kijken en het feit dat zij zich over een aantal zelfs al positief heeft uitgelaten. Dat maakt dat Zoetermeer Vooruit bij het vervolg van het begrotingsdebat toch met een viertal voorstellen/moties komt.

“Zoetermeer Vooruit ziet een mogelijkheid om in het sociale domein (de wmo en jeugdzorg) te bezuinigen zonder dat dit van invloed is op de daadwerkelijke zorg. We roepen het college op om dit nader te onderzoeken,” aldus fractievoorzitter Juliette Meurs. “Ook hebben we een idee om het plasticafvalprobleem om te zetten in iets positiefs door parkeervakken van plastic te maken. En het invoeren van bamboe-verkeersborden draagt bij aan de duurzame ambitie van de stad. Voor de leerlingen uit groep 8 zouden we graag een scholenmarkt zien waar alle scholen en opleidingen voor voortgezet onderwijs zich kunnen presenteren, waarna de leerlingen een goede keuze kunnen maken voor de school waar zij zich verder kunnen ontwikkelen richting hun toekomst.”

Maandag 11 november zullen de besprekingen over de begroting hervat worden. Het college zal met een reactie komen op de ingediende voorstellen, waarna uiteindelijk de raad over alle voorstellen en de programmabegroting 2020-2023 zal gaan stemmen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen