GroenLinks: World Cleanup Day 2019 in Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaat GroenLinks Zoetermeer samen met vrijwilligers uit ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil in onze omgeving en daarmee aandacht vragen voor de (plastic)vervuiling veroorzaakt door de mens.

GroenLinks roept iedereen op om met ons de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen aan het zwerfafval en daarmee ook aandacht vragen voor het gevolg van al dat afval: de plasticsoep in onze oceanen en rivieren. Tijdens het opruimen houden we bij welk soort afval we vinden, waar we het vinden en waar van afkomstig is. Met dat inzicht kan er gewerkt worden aan structurele oplossingen.

Naast de vele andere Cleanup-acties in onze stad heeft GroenLinks Zoetermeer drie Zoetermeerse acties aan elkaar geknoopt. De start is in Buytenweg bij IKC de Klimboom om 10:00 uur. Wethouder Groeneveld geeft hier namens de gemeente het startschot. Uiteindelijk vertrekken de vrijwilligers naar de omgeving Oranjelaan. Om 11:00 uur gaan we verder met opruimen vanaf het schoolplein van de Paulusschool en tot slot eindigen we rond 14:00 uur in Meerzicht op het Kadoelerbos. Op deze locatie heeft een groep van twaalf bewoners het initiatief genomen om zwerfvuil op te ruimen. GroenLinks fietst van locatie naar locatie met onze bakfiets.

De Plastic Soup Foundation coördineert de World Cleanup Day in Nederland. Doe jij ook mee? Meld je aan via: www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/. Ga naar de kaart en klik op de roze pinnen in Zoetermeer. Klik dan op: “doe mee!”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden