Dankzij initiatief van D66 en GroenLinks geen wegwerpplastic bij evenementen

Esmaël Zamani (D66 Zoetermeer)
Foto: D66 Zoetermeer

GroenLinks en D66 zijn blij met de uitvoering van de motie ‘Gebruik wegwerpplastic bij evenementen verbieden’ die zij samen met een groot aantal andere partijen hebben ingediend.

“Dit raadsvoorstel is een belangrijke stap naar een circulaire samenleving waar we bewust gebruik maken van onze grondstoffen. Een evenement organiseren zonder het milieu te belasten is heel goed mogelijk en we zijn verheugd dat we hiermee in Zoetermeer vooroplopen”, aldus GroenLinks raadslid Walter van Steenis.

Walter van Steenis (GroenLinks Zoetermeer)

Esmaël Zamani vult aan dat “Tijdens het bevrijdingsfestival is aangetoond dat er prima betaalbare alternatieven zijn om single used plastic te vermijden. Het gebruik van honderd procent recyclebaar en composteerbaar bioplastic blijkt een goed en betaalbaar alternatief te zijn. Wij hopen dat ook kleinere evenementen dit advies van de gemeente volgen!”

Esmaël Zamani (D66 Zoetermeer)

Tijdens het Najaarsdebat op 12 november 2018 heeft de raad de motie van GroenLinks en D66 ‘Gebruik wegwerpplastic bij evenementen verbieden’ unaniem aangenomen. Deze motie draagt het college op om het gebruik van wegwerpplastic, zoals plastic flesjes, rietjes, bekertjes, roerstaafjes, bordjes, bestek etc. bij grote evenementen in Zoetermeer zo spoedig mogelijk te verbieden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden