Zoetermeer Vooruit: Verbouwing Stedelijk College roept vragen op

Yvonne Bink-Winterkamp (Zoetermeer Vooruit)
Foto: Zoetermeer Vooruit

Zoetermeer Vooruit heeft vragen gesteld over de verbouwingen bij het voormalig Stedelijk College (tegenwoordig Beroepscollege Zoetermeer-VMBO) aan het Van Doornenplantsoen.

Volgens de gemeente Zoetermeer vinden de verbouwingen plaats bij de bestaande doorgang, de verbinding tussen twee gebouwen en worden er bouwwerkzaamheden verricht om een opbouw te realiseren. Omwonenden aan de Du Meelaan vrezen overlast omdat de zijingang weer in gebruik genomen gaat worden en vragen zich af of de vergunningen wel in orde zijn.

In april 2019 is de gemeente door het Stedelijk College geïnformeerd over het voorgenomen plan om voor de leerlingen van het Atrium een aparte zijingang te realiseren na de zomer van 2019. Leerlingen van het Atrium worden dan in het Stedelijk College gehuisvest. Omwonenden hebben in het verleden veel overlast ervaren, daarom was in juni 2018 afgesproken dat de zijingang van het Stedelijk College zou worden afgesloten.

Raadslid Yvonne Bink-Winterkamp van Zoetermeer Vooruit heeft ook vragen gesteld over het asbestinventarisatierapport en de omgevingsvergunning. Ook maakt Zoetermeer Vooruit zich zorgen om de veiligheid van de scholieren. “De school moet wel veilig zijn voor de leerlingen en docenten. Ze moeten niet terecht komen in een gevaarlijke bouwput met het risico op asbest. Naar ons idee dienen ook de omwonenden geïnformeerd te worden over de bouwontwikkelingen en de toegang” vult fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch aan.

Raadslid Yvonne Bink-Winterkamp vat het als volgt samen: “Er is veel onduidelijkheid over de verbouwing aan en in het voormalig Stedelijk College. We weten dat de verbouwwerkzaamheden op last van de gemeente zijn stilgelegd maar we vragen ons nu dus af hoe het ermee staat en wat de verdere plannen zijn”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden