GroenLinks wil Zoetermeerse bushokjes duurzaam en groen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Zoetermeer zo groen en duurzaam mogelijk. Daar gaat GroenLinks voor. De stad is aan het veranderen en de komende jaren moeten er veel woningen gebouwd worden. Om de vele woningzoekenden een eigen plek te bieden.

Dat is één van de redenen dat het groen in Zoetermeer onder druk staat. Maar er zijn nog genoeg mogelijkheden tot vergroening onbenut. Daarom stelt GroenLinks schriftelijke vragen over het idee van groene en duurzame bushokjes in de stad.

GroenLinks wil de beschikbare ruimte in Zoetermeer zo efficiënt mogelijk benutten en waar mogelijk vergroenen. Groene en duurzame bushokjes zorgen niet alleen voor een zichtbare vergroening van de omgeving. Het groene dak, met sedum planten, draagt ook bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Daarnaast worden de daken door de vergroening insectvriendelijk gemaakt. Ook ziet GroenLinks graag dat alle bushokjes worden voorzien van zonnepanelen en ledverlichting.

De gemeente Utrecht is Zoetermeer voorgegaan en uit dat voorbeeld blijkt dat het mogelijk is de verbouwing en het onderhouden van de bushokjes kostenneutraal te houden. De kosten worden daar namelijk opgebracht uit de advertentie en reclame-inkomsten. Voor GroenLinks Zoetermeer staan de bushokjes – naast de voordelen voor o.a. de luchtkwaliteit en biodiversiteit – symbool voor de vergroening en verduurzaming die wij door de hele stad willen zien. De fractie van GroenLinks kijkt uit naar de reactie van het college.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden