GroenLinks: Geen hoogbouw in de binnenstad

Foto: GroenLinks

De binnenstad van Zoetermeer gaat veranderen. Zo ook de markt en omgeving. Zoetermeer staat namelijk voor een woningopgave van zeker 10.000 extra woningen.

Dat houdt in dat er ook in de binnenstad gebouwd moet worden. Dat er daarbij hoogbouw aan te pas komt is voor GroenLinks acceptabel, extreme hoogte is dat niet. GroenLinks vindt de leefbaarheid voor nieuwe en huidige bewoners ontzettend belangrijk. Daarom is de fractie van mening dat Markt 10, de parkeergarage en het Centraal Park in samenhang moeten worden gerealiseerd.

Tijdens de raadsvergadering van 15 juli jl. diende GroenLinks, VVD, FvdB (Fractie Van den Berg) en PDvZ (Partij Democratie voor Zoetermeer) een amendement in op het raadsvoorstel en deze is aangenomen door een meerderheid van de raad. ’’GroenLinks wilt dat ook in de binnenstad een groene en kwalitatieve omgeving behouden blijft’’, stelt raadslid Armin Bauer. ’’Niet iedereen is blij met de komende hoogbouw en dat snappen wij. Daarom vindt de fractie het van groot belang dat daar tegenover een ondergrondse parkeergarage en een groen en biodivers Centraal Park staat.’’

Het onderwerp maakt heel veel los bij iedere betrokkene. Bouwen in de binnenstad ligt gevoelig. Zeker als de communicatie, vanuit de gemeente naar bewoners toe, niet optimaal is. Tijdens de commissievergadering van 8 juli jl. zijn op een gegeven moment de meeste toehoorders weg gelopen. Voor GroenLinks een signaal dat de samenspraak niet goed is verlopen. Dat moet in het vervolg echt beter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden