GroenLinks: Zwembad toegankelijk voor alle Zoetermeerders

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

GroenLinks is blij dat Zoetermeer een nieuw zwembad krijgt. In een grote stad als Zoetermeer moeten inwoners de mogelijkheid hebben om regelmatig gebruik te maken van een gemeentelijk zwembad.

Op dit moment wordt er gerekend met een toegangsprijs van 6 euro per persoon. GroenLinks is van mening dat dat aan de hoge kant is. Daarom verzoekt GroenLinks het college om ervoor te zorgen dat alle Zoetermeerders met enige regelmaat naar het nieuwe zwembad kunnen.

Door de vorige raad is besloten om het Keerpunt van de hand te doen. GroenLinks is daar altijd tegen geweest. Zwemmen is naast een leuke activiteit voor jong en oud, ook een gezonde bezigheid. Zo draagt zwemmen bij in de strijd tegen overgewicht en kan het zorgen voor minder zorggebruik vanwege het hebben van een goede conditie. Het zwembad wordt gefinancierd met publieke middelen en daarom vindt GroenLinks het vanzelfsprekend dat zoveel mogelijk inwoners van Zoetermeer toegang hebben tot het zwembad.

Er zijn inwoners die net niet in aanmerking komen voor regelingen als de Zoetermeerpas, maar ook te weinig middelen hebben om regelmatig te zwemmen. Dat geldt zeker voor gezinnen met kinderen. GroenLinks zal daarom vanavond een motie indienen waarin het college verzocht wordt op zoek te gaan naar manieren hoe alle Zoetemeerders regelmatig kunnen gaan zwemmen. Ook mensen met een kleinere beurs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden