Zoetermeer Vooruit: Geen zwembad, geen Balijhoeve en geen zesde wethouder

Juliette Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Foto: Zoetermeer Vooruit

Zoetermeer Vooruit is bereid om het zwembad, de Balijhoeve en de zesde wethouder op te offeren voor ondersteuning van kinderen in armoede, behoud van de ZoetermeerPas, de bibliotheken en de wijkposten.Zoetermeer Vooruit is bereid om het zwembad, de Balijhoeve en de zesde wethouder op te offeren voor ondersteuning van kinderen in armoede, behoud van de ZoetermeerPas, de bibliotheken en de wijkposten.

Tijdens het tweede deel van het Voorjaarsdebat heeft Zoetermeer Vooruit een motie ingediend waarin wordt besloten om de zesde wethouder af te stoten om tegemoet te komen aan de benodigde hoeveelheid bezuinigingen. In de eerste termijn van het Voorjaarsdebat gaf Zoetermeer Vooruit al aan van mening te zijn dat bezuinigen op de bouw van een nieuw zwembad de voorkeur heeft boven andere, wel door het college voorgestelde, bezuinigingen. Daarom diende zij al een motie in om de bouw van een nieuw zwembad te heroverwegen.

“Wat Zoetermeer Vooruit betreft hoort iedereen erbij. Met dat in gedachte hebben we met gezond verstand en creativiteit naar alternatieven gezocht voor de bezuinigingsuitdaging waar we momenteel voor staan. Uitgaande van de mens en niet van de regeltjes hebben we alle 124 bezuinigingsmogelijkheden van het college doorgenomen” licht fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch toe. “Lang niet alle voorgestelde bezuinigingsvoorstellen dragen bij aan onze visie voor Zoetermeer: Een stad waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en mee kan doen. Daarom hebben we naar alternatieven gezocht die naar onze mening minder hard de zwakkeren in onze samenleving raken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden