GroenLinks: Gezond bomenbestand in Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer

GroenLinks wil dat de gemeente stopt met het kappen van bomen. In ieder geval tot de gemeenteraad heeft besloten over een nieuw bomenbeleid. Het groene karakter van Zoetermeer staat door de hevige bomenkap onder druk. Wanneer het vanwege de veiligheid noodzakelijk is om te kappen, wil GroenLinks dat er voor elke gekapte boom, een nieuwe boom geplant wordt.

Bomen leveren een bijdrage aan een biodiverse en gezonde leefomgeving, betere luchtkwaliteit, waterbeheer en het voorkomen van hittestress. GroenLinks heeft meerdere klachten ontvangen over het bomenbeleid in de stad. Soms is het noodzakelijk om te kappen, bijvoorbeeld vanwege veiligheidsoverwegingen. Dan wil GroenLinks dat er voor elke gekapte boom, een nieuwe geplant wordt.

In een motie, afgelopen maandag ingediend tijdens het perspectievendebat met FvdB, PdvZ, SP, PvdA en CU-SGP, vraagt GroenLinks het college om geen bomenkap meer toe te staan tot de gemeenteraad heeft besloten over het nieuwe bomenbeleid. Daarnaast wil GroenLinks dat de raad jaarlijks geïnformeerd wordt over het aantal gekapte en gecompenseerde bomen. Om zo te komen tot een gezond bomenbestand in Zoetermeer.

'

Reacties

article
24323
GroenLinks: Gezond bomenbestand in Zoetermeer
GroenLinks wil dat de gemeente stopt met het kappen van bomen. In ieder geval tot
https://zoetermeer.nieuws.nl/politiek/24323/groenlinks-gezond-bomenbestand-in-zoetermeer/
2019-07-01T15:10:13+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2019/01/17190231/DSC_5393.jpg
Politiek