Zó! Zoetermeer wil weten wat er met de gevangenis gaat gebeuren

Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer)
Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer)
Foto: Redactie Zoetermeer

Zó! Zoetermeer wil weten welke koers gevaren wordt met de niet meer in gebruik zijnde gevangenis. De fractie houdt nauwgezet in de gaten of het college de motie ‘jongeren in de gevangenis’ wel uitvoerd.

De motie ‘Jongeren in de gevangenis’ werd tijdens het begrotingsdebat van 2017 werd ingediend door Zó! Zoetermeer, CU/SGP en GroenLinks. De motie werd aangenomen. in de motie sprak uit dat het de wens van de raad is om jongeren te huisvesten in het gebouw dat diende als gevangenis.

De fractie van Zó! Zoetermeer stelt vragen aan het college naar aanleiding van een memo. In de memo van het college staat:

‘In navolging op deze visie wordt door het RVB een besluit genomen of deze locatie nog nodig is om in bezit te houden. Indien een vastgoedobject van het RVB overbodig blijkt te zijn, dan wordt het pand via een openbare procedure aan de markt aangeboden. Het RVB maakt in dat geval gebruik van haar eigen verkoopkanaal, namelijk www.biedboek.nl.

Het college heeft bij het RVB aangegeven dat onderhavige locatie een interessante locatie is voor herontwikkeling naar woningbouw. Indien het RVB besluit om dit pand af te stoten, dan kunnen partijen op basis van vrijwilligheid met elkaar verkennen of het haalbaar is om deze locatie in te zetten voor woningbouw.’

Zó! Zoetermeer ergert zich aan de speculaties over wat er in het gebouw gaat komen. De lokale partij denkt nog steeds dat het gebouw zich uitstekend leent voor jongerenwoningen en wellicht zelfs voor een campus-achtige omgeving eventueel gecombineerd met startende bedrijven en dergelijke. Het college is gevraagd tekst en uitleg te geven rondom de huidige status van het proces en de plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen