Dankzij Zoetermeerse VVD gemeentelijke aanpak voor Brexit

Foto: VVD Zoetermeer

Over één maand loopt de Brexit deadline af dan verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. Het lijkt er ondertussen sterk op dat er in die korte tijd geen deal meer komt tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Dit kan verregaande gevolgen hebben voor de gemeente, daarom heeft De Zoetermeerse VVD vorige maand aan de gemeente gevraagd zich te gaan voorbereiden door de Brexit Impact Scan uit te voeren. Dat laatste heeft de gemeente ondertussen gedaan.

“Wij zijn blij dat de gemeente zich meteen is gaan voorbereiden, we kunnen moeilijk overzien wat de gevolgen uiteindelijk zijn, maar op deze manier heeft de gemeente hopelijk een antwoord op de problemen die ongetwijfeld gaan ontstaan.” aldus VVD raadslid Jeffrey van Gils. De gemeente heeft ondertussen op verzoek van de VVD ook ondernemersverenigingen benaderd om op deze manier het bedrijfsleven te helpen bij de voorbereiding op de mogelijke gevolgen van een Brexit.

In Zoetermeer waren begin 2018 8.880 bedrijven actief, samen zijn zij goed voor meer dan 53.000 arbeidsplaatsen. De Zoetermeerse VVD wil voorkomen dat een deel van deze bedrijven straks ineens voor verrassingen komt te staan. Zo kunnen webwinkels ineens te maken krijgen met de douane bij de ver- of aankoop van hun goederen. “Dat is niet het einde van de wereld, maar je moet dan wel op tijd de juiste papieren aanvragen, anders kan je straks simpelweg niet meer handelen met het Verenigd Koninkrijk.” Geeft Jeffrey van Gils aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen