Zó! Zoetermeer: Fietsers bij DIF verplicht oversteken

Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer)
Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer)
Foto: Redactie Zoetermeer

Het fietspad aan de Bleiswijkseweg (richting Zoetermeer – Bleiswijk) houdt bij de ingang van de Dutch Innovation Factory (DIF) op. Pas ter hoogte van de Prisma-laan West is er weer sprake van een fietspad aan deze rechterkant van de weg. Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad aan de linkerkant van de weg als zij kort voor de ingang van de DIF oversteken. Zie afbeelding hieronder.

Fietsers die rechts blijven rijden komen op een smal weggedeelte waar auto’s in grote vaart langsrijden. Wij hebben nu al een paar keer gezien, dat fietsers die de situatie niet kennen, eerst rechts blijven rijden, en dan – als ze merken dat er links wel een fietspad is – alsnog proberen om over te steken. Dat levert gevaar-lijke situaties op.

Zó! Zoetermeer: Veilig fietsen op de Bleiswijkseweg

De fractie van Zó! Zoetermeer stelde de volgende vraag aan het college: “Is het college bereid om op korte termijn nog eens goed naar de situatie te kijken en ervoor te zorgen dat fietsers verplicht oversteken, liefst op een plaats direct ná de ingang van de DIF, zodat de ingang van de DIF via het fietspad toegankelijk is, en daarna het fietsverkeer naar de overkant wordt geleid?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen