GroenLinks gaat voor Roze Zaterdag in Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

GroenLinks heeft een motie ingediend voor een Roze Zaterdag 2021 in Zoetermeer ten behoeve van de sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. De Roze Zaterdag is een landelijk evenement waarvoor gemeenten zich kunnen aanmelden.

In deze motie vraagt GroenLinks het college om, in samenspraak met maatschappelijke organisaties in de stad, te verkennen of er draagvlak is voor dit evenement en bij voldoende draagvlak aan te melden voor de Roze Zaterdag in 2021.

Onder deze (aangenomen) motie hebben diverse andere partijen hun handtekening gezet. Ook in het collegeakkoord wordt de diversiteit en inclusie in de stad benadrukt. Raadslid Derya Yula: “tot op de dag van vandaag zien we dat homoseksuelen, biseksuelen en transgenders worden buitengesloten en gediscrimineerd. GroenLinks vindt het belangrijk dat Zoetermeer een inclusieve stad is en blijft, waar iedereen zich thuis voelt, erbij hoort en mag zijn wie die wilt zijn. Om die reden vragen wij blijvend aandacht voor de sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap”. Daarnaast is GroenLinks van mening dat een dergelijk evenement goed past bij de moderne stad Zoetermeer. Derya Yula: “De Roze Zaterdag is niet alleen belangrijk voor de sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap, een dergelijk groot evenement is ook goed voor de ondernemers in de stad en het draagt bij aan een positief, tolerant imago van de stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen