Vooruit rolt tijdens rolstoelvierdaagse

Foto: Zoetermeer Vooruit

Van maandag 14 tot en met donderdag 17 mei wordt alweer de 12e editie van de rolstoelvierdaagse gehouden in Zoetermeer. De rolstoelvierdaagse is bedoeld voor mensen die bij langere afstanden afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit kunnen bewoners uit de diverse wijken van Zoetermeer zijn, of bewoners van zorgcentra of verpleeghuizen.

Vrijwilligers en mantelzorgers geven letterlijk een duwtje om deelnemers te begeleiden. Er zijn circa 10 startlocaties in Zoetermeer. Tijdens drie middagen wordt er tussen de 3 tot 5 kilometer gewandeld. Op de vierde dag loopt iedereen naar één centraal punt in het Stadshart voor een feestelijke intocht.

Ongeveer 300 rolstoelers leggen de routes af met begeleiding van 300 vrijwilligers. Zoetermeer Vooruit zet zich ook in voor de rolstoelvierdaagse. Alle dagen lopen er zes mensen mee en één van de leden is als voorzitter van wijkvereniging Rokkeveen daar aanwezig voor de ontvangst van de gasten en vrijwilligers bij het startpunt. “We vinden het als organisatie heel belangrijk om ons zo goed mogelijk in te zetten voor de Zoetermeerse samenleving. Op deze relatief eenvoudige manier dragen wij graag gedurende vier dagen ons steentje bij.” aldus fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch. Omdat het anders kan!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen