ChristenUnie-SGP brengt werkbezoek aan schuldhulpmaatje

Foto: ChristenUnie-SGP Zoetermeer

Lijsttrekker André Bos heeft een werkbezoek gebracht aan SchuldHulpMaatje in Zoetermeer. Dit vanwege de explosieve stijging van de vraag naar schuldhulp in Zoetermeer. SchuldHulpMaatje noemt deze situatie ‘zorgwekkend’.

De fractie heeft al regelmatig contact met coördinator Jan de Vries, en nodigt hem ook periodiek uit voor een fractievergadering om bij te praten. Nu was het tijd voor een gesprek met alle coördinatoren van SchuldHulpMaatje. SchuldHulpMaatje is op initiatief van een aantal kerken in november 2013 van start gegaan in Zoetermeer. In nog geen vijf jaar tijd is de organisatie uitgegroeid tot grootste schuldhulporganisatie in Zoetermeer. Inmiddels zijn er meer dan 100 maatjes actief die worden begeleid door acht coördinatoren.

Helaas is er een stijgende lijn te ontdekken in het aantal hulpvragen aan SchuldHulpMaatje in Zoetermeer. In 2017 heeft de organisatie 279 dossiers in behandeling genomen. Van de 388 Nederlandse gemeenten staat Zoetermeer volgens coördinator Jan de Vries op de 20ste plek als het gaat om de meeste schuldenaren. De inschatting van SchuldHulpMaatje is dat tienduizend Zoetermeerse gezinnen het moeilijk hebben. Ze hebben geen buffer en zitten in de schulden. Onder de schuldenaren zijn helaas ook veel jongeren.

Het werk van SchuldHulpMaatje levert een belangrijke bijdrage aan de aanpak van de schuldenproblematiek in Zoetermeer. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje zijn professionals in hun vak, mede dankzij de goede training die zij krijgen aangeboden. Ze lossen meer op dan alleen de geldzaken van de cliënten.

De ChristenUnie-SGP heeft veel waardering en respect voor de belangrijke bijdrage die SchuldHulpMaatje aan de Zoetermeerse samenleving levert. In het kader van omzien naar elkaar is de ChristenUnie-SGP groot voorstander van effectieve schuldhulpverlening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen