Eerste dementievriendelijke politieke partij

Foto: Zoetermeer Vooruit

Zoetermeer Vooruit mag zich met trots de eerste dementievriendelijke politieke partij van Nederland noemen. Alle leden van de fractie hebben de training “dementievriendelijk” met goed gevolg afgelegd en de partij draagt dit zichtbaar uit met het speciale speldje.

Afgelopen dinsdag was de fractie uitgenodigd voor een werkbezoek bij ontmoetingscentrum Carpe Diem in Zoetermeer, waar dagelijks rond de 40 bezoekers met dementie ontvangen worden en waar ook ondersteuning geboden wordt aan de mantelzorgers. Mevrouw Riet Middelhoek (manager/ketenregisseur keten dementie Zoetermeer) had een mooi programma samengesteld waarbij ook twee mantelzorgers en iemand met dementie aan het woord kwamen.

Omdat Zoetermeer Vooruit zich als politieke vertegenwoordiging inzet om deze doelgroep onder de aandacht te brengen werd zij tijdens de fractievergadering afgelopen donderdag verrast door de heer Gert Teusink, regiodirecteur van de Alzheimer stichting, die de fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch, officieel de dementievriendelijk-sticker overhandigde als blijk van waardering.

“Zoetermeer Vooruit vindt het belangrijk om, zeker in deze tijd van campagne voeren, bewust te zijn van het feit dat het steeds vaker voor zal komen dat we mensen met enige vorm van dementie aanspreken op straat. Het is belangrijk dat je dan op z’n minst de signalen herkent en dat je daar adequaat op in kan spelen zonder mensen in verwarring te brengen. Daarnaast vinden we het als politieke partij erg belangrijk om de mantelzorgers te ontlasten. Dat is één van de redenen dat wij in ons Inspiratiedocument hebben opgenomen dat we meer huishoudelijke hulp willen, ook voor mantelzorgers. Want als de mantelzorger omvalt hebben we met z’n allen een hele grote uitdaging.” Aldus Juliette Meurs. Dit was voor de Alzheimer stichting reden om Zoetermeer Vooruit op deze manier in het zonnetje te zetten en te danken voor hun inzet en het uitdragen van de dementievriendelijke boodschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen