Ledenvergadering SP Zoetermeer stelt kandidatenlijst vast voor de raadsverkiezingen

Foto: SP Zoetermeer

De leden van de afdeling Zoetermeer hebben in de ledenvergadering van vorige week de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

De ledenvergadering heeft gekozen voor een combinatie van nieuw talent en ervaren rotten in het vak. Lijsttrekker Ivan Beij behoort tot de laatste categorie. Hij is zittend SP-raadslid en kent de ins en outs van het raadslidmaatschap. Al in september werd hij tot lijsttrekker verkozen. Jan Velner is de nummer 3 op de kandidatenlijst. Hij zit nu nog maar kort in de raad als vervanger van Daniël Westhoek, maar in de vorige raadsperiode heeft hij de volledige termijn als raadslid gefunctioneerd. Nummer 4 is Jan Boin. Ook hij is zittend raadslid en dat nog niet zo lang. Voor zijn aantreden in september jl. was hij al commissielid, dus het raadswerk kent hij zeker wel.

Ineke van den Berg is een nieuwkomer. Zij staat op nummer 2 als eerste vrouw op de lijst. Ineke van den Berg is een zeer enthousiast lid van de SP. Zij heeft in het afgelopen jaar al vele taken voor de afdeling Zoetermeer van de SP op zich genomen. Zo maakt zij deel uit van het ‘klopteam’ van de SP, de groep mensen die de buurten van Zoetermeer intrekt om aan te kloppen bij de mensen thuis en op die manier van de inwoners te horen wat zij belangrijk vinden in de gemeente. “Dat is pas een goede voorbereiding op het raadswerk”, aldus Ineke van den Berg, “Zo hoor je van de mensen zelf waar zij knelpunten ervaren en waarmee zij tevreden zijn. Als raadslid wil je natuurlijk in je stemgedrag rekening houden met wat de wensen van de burgers zijn.” Ineke maakt daarnaast sinds kort deel uit van het bestuur van de afdeling Zoetermeer van de SP als secretaris.

SP
Ineke van den Berg (SP)

Op de vijfde plek van de lijst staat Wim Metselaar. Wim is sinds kort voorzitter van de Zoetermeerse afdeling van de SP. De gemeenteraad is nieuw voor hem. De politiek is dat echter niet. Wim Metselaar is op dit moment namens de SP lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Eerder was hij een tijd lang interim-voorzitter van de afdeling Den Haag. Dus echt nieuw is hij niet. Wim Metselaar: “Binnenkort krijg ik wat meer tijd vrij vanwege aankomende pensionering. Dan zal het geen enkel probleem zijn om het lidmaatschap van de Gemeenteraad te combineren met dat van Provinciale Staten” Wim is nu nog werkzaam bij de Gemeente Den Haag.

SP
Wim Metselaar

De overige kandidaten vanaf plaats 6 zijn: Henry van de Ham, Eugène Doove, Ed Sanders, Vera Verschoor, Theo van der Hoeven, Mehmet Karahan, Nabil Youssef, Ans Nieuwenhuizen-Louwers, Marga Berendse, Marianne van der Bol-Haarlem, Kees van Driel, Tonny de Bruin-Veen en lijstduwer Daniël Westhoek. Allen spelen in hun vrije tijd een actieve rol bij de SP.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen