Jordy Boerboom lijsttrekker GroenLinks Zoetermeer

Foto: GroenLinks Zoetermeer

Jordy Boerboom is de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks Zoetermeer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat hebben de leden van GroenLinks Zoetermeer besloten tijdens de vergadering (ALV) van 24 oktober.

Boerboom is op dit moment raadslid en vicefractievoorzitter. De huidige fractievoorzitter, Marcel van der Tol, heeft al eerder aangekondigd te gaan stoppen met het raadswerk.

Prachtig team

Boerboom (27) heeft snel carrière gemaakt binnen GroenLinks Zoetermeer. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kwam hij als commissielid de raad in. Door wisselingen van raadsleden, werd hij in 2015 gemeenteraadslid. Samen met Marcel van der Tol vormde hij de afgelopen drie jaar de fractie van GroenLinks Zoetermeer. Boerboom gaf aan tijdens de ALV: “Ik ben trots dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven. Samen met een prachtig team ga ik campagne voeren om verandering te realiseren in Zoetermeer: een stad met goede zorg voor jong & oud, een stad waarin we eerlijk delen met elkaar en een stad die ook voor onze kinderen nog leefbaar is.’’

Andere kandidaten

Ook de rest van de kandidatenlijst is op 24 oktober vastgesteld. Opvallend zijn daar de vele nieuwe gezichten. Zo staat op plek 2 Claire Hostmann. Zij is rijksambtenaar bij het ministerie van VWS. De kandidatencommissie zette haar op plek 2 vanwege haar ervaring, kennis en enthousiasme. Op plek 3 staat Armin Bauer, die de afgelopen 4 jaar commissielid is geweest voor GroenLinks. Op plek 4 en 5 twee nieuwe gezichten: Derya Yalcin-Yula en Walter van Steenis. De volledige kandidatenlijst vindt u hieronder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen