D66 wil wijktuinen Noordhove behouden

Foto: D66 Zoetermeer

Bewoners van de wijk Noordhove maken zich al een tijd zorgen over het mogelijk verdwijnen van de schooltuinen vlakbij de Ruimtebaan. D66 heeft in de gemeenteraad gestemd vóór het behoud van deze schooltuinen.

“Helaas haalde deze motie net geen meerderheid,” licht D66 fractievoorzitter Cora Huijbens toe, “maar gelukkig is er nog een andere motie aangenomen die een herkansing biedt.” In deze zogenoemde gele stippen-motie van Zó! Zoetermeer staat dat de gemeenteraad voor het eind van dit jaar nog een besluit neemt over alle kleine nog te bebouwen locaties in woonwijken. De vraag aan de gemeenteraad is of al deze stukjes grond daadwerkelijk wel of niet bebouwd mogen worden.

Voorzichtig met groen

“D66 wil zéér voorzichtig omgaan met al deze kleine lapjes groen in de woonwijken,” legt D66 raadslid Willem Bos uit, ”juist dit groen wordt in de toch al dichtbebouwde wijken erg gewaardeerd door bewoners. Dat zouden wij ook graag zo willen houden.” D66 maakt zich sterk om ook de gemeenteraad te overtuigen van dit groene behoud.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen