Zó! Voor iedere wijk een wijkmanager

Foto: Redactie Zoetermeer

Zó! Zoetermeer wil dat iedere wijk weer een eigen wijkmanager krijgt die weet wat er in de wijk gebeurt, die beslissingen kan nemen en die de wijkpost aanstuurt.

Uit het rapport van de Rekenkamercommissie blijkt dat de weg die wij ingeslagen zijn met drie regisseurs voor heel Zoetermeer niet het gehoopte resultaat oplevert. De wijken zijn te groot, de regisseurs hebben niet meer het idee dat ze weten wat in de wijken speelt en ze kunnen geen beslissingen nemen als er werkelijk snel actie genomen moet worden. Dan moeten ze terug naar de gemeentelijke organisatie waardoor alles te lang duurt.

Mensen moeten meedenken

Raadslid Carla Krullaars: “het is de bedoeling dat de mensen in de wijk meer mee gaan denken en aangeven wat belangrijk is in hun wijk maar dat gebeurt (nog) niet voldoende”.

Geen meerderheid in de raad

Zó! Zoetermeer heeft bij de behandeling van het rapport daarvoor een voorstel gedaan maar die heeft de raadsmeerderheid niet gehaald. Carla Krullaars : “maar we laten het niet los, we houden de vinger aan de pols en als het niet beter wordt dan zullen wij het opnieuw proberen!”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen