CDA wil opheldering over sluiting koffiesoos Floriadepark

Foto: Redactie Zoetermeer

Het CDA is onaangenaam verrast door het nieuws dat de koffiesoos voor ouderen in het Floriadepark in de wijk Rokkeveen sinds begin deze maand is gestopt wegens een te hoge locatiehuur. De CDA-fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De koffiesoos aan het Morapad, waar wekelijks een groep van ongeveer 25 ouderen samenkwam, was volgens het CDA een belangrijk initiatief om onderling contact te stimuleren, en zo eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. De organisator van de soos huurde de locatie van de gemeente, maar kan de gevraagde huur niet meer opbrengen.

Sluiting koffiesoos wrang

CDA-fractievoorzitter Ingeborg ter Laak: ‘We willen van het college weten of het van de sluiting op de hoogte was. En of pogingen zijn ondernomen om de soos open te kunnen houden. We zijn verder benieuwd wat het college nu wil doen om vereenzaming van ouderen in Rokkeveen tegen te gaan.’

Dat de koffiesoos nu de deuren moet sluiten is volgens het CDA vooral wrang, aangezien het initiatief zo’n anderhalf jaar geleden óók al kopje onder ging. Dit nadat de gemeente de organisatie vroeg om uit het Floriadepark te vertrekken en een andere locatie niet voorhanden was. Enkele maanden later kon de soos echter naar het Floriadepark terugkeren: een gebeurtenis die het CDA met taart kwam meevieren.

Ontmoeting stimuleren

Nu is het laatste rondje wéér ingeluid voor de koffiesoos. ‘Het college zei onlangs nog social hubs – plannen van Zoetermeerders voor sociale samenhang en ontmoeting in de stad – te willen ondersteunen,’ benadrukt ter Laak. ‘Nu gebeurt het omgekeerde. Het CDA wil graag weten hoe dat valt te rijmen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen