Grote verkeersactie langs de A12

Foto: Politie Zoetermeer

Politieagenten van de eenheden Den Haag, Rotterdam, Midden-Nederland en de landelijke eenheid voerden samen met de Belastingdienst en de Rijksdienst voor Wegverkeer op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei een grote verkeerscontrole uit op de Facetlaan in Bleiswijk en de Reeuwijksehoutwal in Reeuwijk. De nadruk hierbij lag op mobiel banditisme (https://www.politie.nl/themas/mobiel-banditisme.html).

Scannen en controle

Om 18.00 uur gingen de controles van start. ANPR ( Automatic Number Plate Recognition, oftewel automatische kentekenherkenning) camera’s scanden de voertuigen en motorrijders brachten de auto’s met hit naar de controleplekken. Agenten controleerden 244 voertuigen en schreven in totaal 19 bekeuringen uit voor uiteenlopende overtredingen, zoals onverzekerd in een auto rijden, gladde banden en defecte remlichten.

Wanbetalers

Tevens werden drie voertuigen strafrechtelijk afgesleept. Agenten sleepten nog eens twee buiten gebruik gestelde voertuigen af. Dit, omdat de eigenaren van deze voertuigen hun eerder opgelegde boetes nog steeds niet betaalden. Ook pinden wanbetalers van boetes ruim € 2500 op de controleplaatsen.

Agenten hielden verder drie personen aan voor witwassen. Verder verrichten agenten een aanhouding voor verboden wapenbezit, de verdachte droeg een busje pepperspray bij zich. Bij de controle wisten agenten een automatisch vuurwapen met munitie te traceren, hiervoor werden twee personen aangehouden.

In beslagname voertuigen

Verder inde de Belastingdienst ruim € 9300 en sleepten zij 23 in beslag genomen voertuigen af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen