Hond bevrijd uit warme auto

Foto: Politie Zoetermeer

Op zaterdag 27 mei, kregen agenten van team Zoetermeer een melding dat er op de Azieweg ter hoogte van boederij ’t Geertje een hond was achtergelaten in een afgesloten voertuig.

Dierenambulance

De hond zou al twee uur in de auto zitten en gezien de hoge temperatuur maakte de melder zich ernstige zorgen. Ter plaatse meldde zich de eigenaar en kon de hond bevrijd worden uit de auto. De dierenambulance is nog ter plaatse gekomen om de hond na te kijken maar gelukkig maakte deze het naar omstandigheden goed.

De zaak is overgedragen aan de dierenpolitie die verder onderzoek zullen doen. Helaas komt het vaker voor dat mensen bij warm weer hun hond achterlaten in de auto. Doe dit niet, de gevolgen kunnen fataal zijn. Bij warm weer kan de temperatuur in de auto razendsnel oplopen. Ook als de auto in de schaduw staat kan de hond ernstig in problemen komen.

Ziet u een hond in een auto?

Ziet u een hond in een auto en is er sprake van mogelijke oververhitting? Belt u dan met 1-1-2 of met 1-4-4. De politie en dierenambulance zullen ter plaatse komen om de hond te bevrijden en de nodige hulp te geven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen