Politie rolt hennepkwekerij op

(foto: Politie Zoetermeer)
(foto: Politie Zoetermeer)
Foto: Politie Zoetermeer

Na onderzoeken naar verdachte plaatsen was het vandaag raak. Het vermoeden werd bevestigd en de politie vond een hennepkwekerij en rolde deze op. Op de facebookpagina vermeldde de politie het volgende:

Facebook Politie Zoetermeer

Geregeld onderzoekt een hennepteam van Zoetermeer diverse locaties alwaar het vermoeden bestaat van een hennepkwekerij. Zo ook vandaag.

Vandaag is er in een woning aan het Nimfkruidvaart een hennepkwekerij aangetroffen. De planten waren al geoogst echter bleek na onderzoek dat er meerdere oogsten waren geweest. De kwekerij was ingericht voor ongeveer 200 planten en bevond zich onder de woning.

Diefstal stroom

Tevens was er sprake van diefstal stroom. Door de netwerkbeheer Stedin is de woning afgesloten van Gas en elektra. In de woning werd 1 persoon aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Illegaal en gevaarlijk

Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan.

Melding doen!

Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt.  Hoe doet u een melding van een hennepkwekerij? U kunt een melding doen bij de politie via:

  • 112 (heterdaad situaties)
  • 0900-8844 (wel politie geen spoed)
  • 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen