Draai jij altijd de deur op slot als je weggaat?

Foto: Politie Zoetermeer

Ook al ga je even de deur uit een inbreker is zo bij je binnen. Zeker de vakantietijd is weer een toptijd voor inbrekers. Woningen waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn vinden ze interessant.

Daarvoor zijn genoeg aanwijzingen, zoals permanent gesloten gordijnen of een berg post onder de brievenbus. De politie geeft wat tips om de kans op inbraak te verkleinen.

Ga je even weg? Draai dan altijd de deur op slot en zorg dat ramen en deuren gesloten zijn. Informeer eventueel je buren dat je weggaat zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Leg daarnaast ook kostbare spullen uit het zicht.

Ga je langer weg bijvoorbeeld een weekend of langer op vakantie? Zorg dan voor een bewoonde indruk. Je kunt met een tijdschakelaar eenvoudig regelen dat ’s avonds een lichtje brandt in jouw huis. Zorg daarnaast ook dat je schemerverlichting rond het huis werkt. Snoei voor je weggaat struiken in de voortuin zodat vanaf de straat de voordeur en ramen goed zichtbaar blijven en je buren je huis in de gaten kunnen houden. Regel iemand om de post weg te halen. Zet daarnaast containers, ladders of andere hulpmiddelen om in te klimmen uit het zicht en als het even kan binnen.

Maak het inbrekers niet te makkelijk! Kijk voor meer preventietips op de website van de politie.

Zie je een verdachte situatie? Bel dan direct 112!

Reacties

Cookieinstellingen