Aanhouding na achtervolging in Oosterheem

Foto: Politie Zoetermeer

Rond middernacht zagen agenten een voertuig rijden op het Borneo die opviel vanwege het rijgedrag. Eenmaal op de Verlengde Australiëweg werd besloten om tot controle over te gaan. De bestuurder zat echter niet verlegen om een praatje met de politie en ging er met hoge snelheid vandoor.

Agenten hebben de achtervolging ingezet en deze leidde terug naar de wijk Oosterheem. In de wijk werden hoge snelheid bereikt en de bestuurder stelde alles in het werk om uit handen van de politie te blijven. De dollemansrit eindige op het Malta toen het voertuig door de agenten kon worden klemgereden. De bestuurder koos het hazenpad en verschanste zich even later onder een dekzeil in de achtertuin van een woning. Met behulp van bewoners kon een 25 jarige man uit Zoetermeer worden aangehouden.

Het CBR bleek het rijbewijs van deze beginnend bestuurder al ongeldig te hebben verklaard vanwege rijden onder invloed. Ook nu werd de man positief getest op het gebruik van verdovende middelen. Naast het gevaarlijk rijgedrag zal de man ook huisvredebreuk ten laste worden gelegd omdat hij zich wederrechtelijk toegang had verschaft tot een besloten erf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen