Ongeldig rijbewijs en wietgeur leiden tot aanhouding

Foto: politie.nl

Dinsdagavond zag een agent van het basisteam Zoetermeer een personenauto rijden op de Europaweg. Omdat de bestuurder door zijn rijgedrag opviel besloot hij het kenteken na te vragen.

Het rijbewijs van de aangehouden bestuurder bleek ongeldig verklaard te zijn door het CBR. Reden genoeg dus voor een staande houding en hierop werd een stopteken gegeven.

Door snel uit te stappen probeerde de bestuurder nog de enorme wietlucht in zijn auto te maskeren. Helaas voor de bestuurder, waren de agenten alerter dan hij dacht. De geur was dusdanig sterk dat al snel werd besloten tot een speekseltest. Deze speekseltest bleek positief voor THC waarop de bestuurder werd aangehouden voor rijden onder invloed alsmede rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Aan het bureau is bloed afgenomen bij de bestuurder en dit zal worden onderzocht. Als de uitslag boven de grenswaarde is zal er uiteraard proces-verbaal opgemaakt worden en dit zal gevoegd worden bij het proces-verbaal voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook zal het CBR op de hoogte gesteld worden van dit voorval.

Het bleek niet de eerste ontmoeting tussen de bestuurder en de agent. Het rijbewijs van de bestuurder was ongeldig verklaard door een aanhouding voor rijden onder invloed bij de eerste ontmoeting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen