Messendrager betrapt door cameratoezicht

Foto: Politie Zoetermeer

In Zoetermeer hangen op verschillende locaties politiecamera’s. Deze camera’s zijn geplaatst in gebieden waar sprake is van structurele overlast en/of verstoring van de openbare orde. Eén van deze locaties is het Stadshart, rondom het Stadhuisplein en het Cadenza.

Afgelopen woensdag, aan het einde van de middag, waarschuwde een politieagent van cameratoezicht. Hij zag namelijk een jongeman met een mes door het Stadshart lopen. Op dat moment was het redelijk druk door het mooie weer.

De agenten hebben met meerdere eenheden gezocht naar de jongeman, maar konden hem niet vinden. Omdat hij ergens naar binnen was gegaan en meerdere uitvalsmogelijkheden had, zag ook cameratoezicht hem niet meer.

Omstreeks 19:30 uur zag camaratoezicht de jongeman weer op het Stadhuisplein. Direct werden de politieagenten weer op de hoogte gebracht en twee van de bikers spoedden zich richting Stadshart.

Bij het zien van de jongeman werd duidelijk gemaakt dat hij zijn handen moest laten zien en hij werd gefouilleerd. De agenten troffen inderdaad een mes aan in zijn jaszak. De jongeman werd aangehouden als verdachte van de Wet Wapens en Munitie en bleek net 15 jaar oud te zijn.

Aan het bureau bleek dat hij ook nog gesignaleerd stond, omdat hij was weggelopen uit een instelling waar hij hoorde te verblijven. De politie ziet in de afgelopen jaren een toename van wapenbezit en steekincidenten, met name onder minderjarigen en jongeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen